Countries

Languages

Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi este gata!

Roumanie
24 April 2020

Vineri, pe 24 aprilie, colegii noștri de la Auchan România și Leroy Merlin, au predat autorităților române Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi.

Le mulțumim pe această cale și comercianților din centrele noastre comerciale care au venit în sprijinul inițiativei Auchan și Leroy Merlin - Decathlon, Altex, Orange, Meli Melo, Casa Rusu, cât și partenerilor noștri care asigură diverse servicii pentru buna funcționare a centrelor comerciale (Irbis, BMF Group).

Imediat după izbucnirea epidemiei de coronavirus din România, colegii noștri de la Auchan Retail Romania împreuna cu Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), cu sprijinul mediului de afaceri, au demarat organizarea unui centru de suport medical pentru persoane noncritice.

Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, a fost transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus. Cazurile mai grave urmând a fi triate și transferate către alte unități spitalicești. 

Lucrările de amenajare au fost realizate în 19 zile, timp în care suprafața alocată, de 7.500 m2, a fost echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.). În cele 3 săptămâni de la inițierea proiectului, peste 50 de companii au răspuns apelului de implicare și au oferit produse, servicii sau sprijin material pentru a echipa centrul de spitalizare în cel mai scurt timp. Grație eforturilor acestora, dar și a multor voluntari care s-au implicat, prin diverse activități, amenajarea clădirii a fost finalizată și aceasta acomodează:

  • 350 de paturi
  • spații de cazare pentru medici
  • spații sanitare și dușuri pentru pacienți
  • zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți
  • zonă dedicată media pentru pacienți

De asemenea, clădirea beneficiază de toate utilitățile de bază, precum și de servicii conexe de funcționare a spațiului (wi-fi, curățenie, etc.), iar pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate.

Ne bucurăm că și noi, echipa care gestionează Centrele Comerciale Auchan, Aushopping, Drumul Taberelor și Coresi Shopping Resort (www.ceetrus.ro) am putut contribui la această inițiativă curajoasă și solidară.

Mai multe informații și noutăți despre Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi puteți citi pe site.